Niet meedoen met Ramadan

Oordeel over degene die de gehele maand Ramadan niet vast
Niet meedoen met Ramadan? | Fitrah Tawheed

Niet vasten in Ramadan

Het vasten in de maand van Ramadan is de vierde pilaar van Islam. Moslims ervaren deze maand als een belangrijk moment in hun leven.

Een persoon dient deze gehele maand te vasten wanneer hij of zij hiertoe in staat is. Wie deze maand dus bewust verlaat en niet meedoet, begaat een grote onrecht.

Volgens de correcte mening is het ongeloof om een pilaar van Islam bewust te verlaten. Dus ook het verlaten van de maand Ramadan behoort tot de daden van ongeloof.

وقال: أخبرني الميموني قال: قرأت على أبي عبد اللَّه: من قال: أعلم أن الصوم فرض ولا أصوم؟ فأملي عليّ: يستتاب فإن تاب وإلَّا ضربت عنقه.
"أحكام أهل الملل" للخلال ٢/ ٣٤٦ - ٥٤٧ (١٣٩٨ - ١٤٠٢)

Imam Ahmad zei: "Degene die zegt: 'Ik weet dat Ramadan verplicht is, maar ik ga het niet vasten.', hij dient vergeving te vragen voor dit, anders staat er (volgens de Shari'ah) de doodstraf op." [Ahkam Ahl-Maal 1398-1402]

Abu Athari schrijft over basisprincipes binnen de Islam. Hij zet zijn kritische en goed onderzochte wijze in om de correcte kennis te verspreiden.

Heb je vragen over de Islam?

Zit je met vragen waar je graag een antwoord op wilt krijgen? Stel jouw algemene of specifieke vraag over de Islam. We staan voor je klaar en geven je binnen 48 uur antwoord.

Vraag stellen