Ongelukkig huwelijk islam | Fitrah Tawheed

Ongelukkig met je huwelijk

Je ongelukkig voelen in een huwelijk is moeilijk om mee om te gaan en een gevolg van huwelijksproblemen. Je kunt je in zo een huwelijk nogal emotioneel afwezig beginnen te voelen.

Het is belangrijk om te weten waarom je je ongelukkig voelt in dit huwelijk. Hiervoor kunnen vele redenen zijn. Misschien ben je gedwongen om met iemand te trouwen die je niet mag, of ben je getrouwd met iemand die je niet voldoende liefde en aandacht geeft.

Ongelukkig voelen in een huwelijk is geen toestand waar je voor een lange periode in wilt verkeren. Dit komt omdat ongelukkig zijn met je huwelijk een depressie kan ontwikkelen en je kwaliteit van leven drastisch kan verlagen.

1. Identificeer de oorzaak

Wat zou de oorzaak zijn van jouw ongelukkige huwelijk kunnen zijn? Na de oorzaak te achterhalen, kun je weer verder. Je krijgt dan een goed beeld van wat meer aandacht vereist en waarom je je ongelukkig voelt.

Meest voorkomende problemen:
  • Gebrek aan intimiteit
  • Gebrek aan aandacht
  • Gedwongen huwelijk
  • Verbaal geweld
  • Fysiek geweld

2. Reflecteer

Bedenk eens wat je verder wilt doen. Je voelt je waarschijnlijk erg neerslachtig en uitgeput door het feit dat je partner je ongelukkig maakt.

Nadat je er alles aan hebt gedaan om de huwelijksproblemen te behandelen, kun je je nogal neerslachtig en hopeloos beginnen te voelen.

Positieve verandering en het oplossen van huwelijksproblemen is alleen mogelijk met de inbreng van beide partners. Je kunt huwelijksproblemen niet zelf oplossen zonder de inbreng van je partner. Het is dus niet jouw schuld dat je hiermee te maken hebt.

3. Krijg ondersteuning en hulp

Je ongelukkig voelen in een huwelijk kan zeer schadelijk zijn voor je gezondheid. Je kunt je bijvoorbeeld minder ontspannen voelen, constant gestrest zijn en minder contacten hebben met de buitenwereld. Het is een abnormale situatie om in te verkeren, want ongelukkig zijn betekent dat er nogal wat mis gaat in het huwelijk.

Krijg online hulp van professionals met wie je kunt chatten om je gerust te voelen. Doe jouw verhaal en krijg advies en hulp om jouw situatie te veranderen.

Zoek hulp van vrienden, collega's of familieleden, zodat je je minder alleen en gehoord kunt voelen.

4. Besluit maken

Als je je lange tijd ongelukkig voelt en het zat bent om je partner constant achteraan te moeten gaan voor verandering, dan zou je een scheiding kunnen overwegen.

Het is misschien niet iets dat je meteen wilt doen, aangezien scheiden ook betekent dat je de investering van energie en tijd moet loslaten. Kiezen voor een scheiding zal dus geen gemakkelijke keuze zijn, maar soms is dit de enige oplossing.

Je verdient het om je gelukkig en tevreden te voelen in een huwelijk, als je partner je dit niet kan bieden, dan kun je hulp zoeken of scheiden.

Heb je alles geprobeerd om dit probleem op te lossen zonder positief resultaat, dan is een scheiding de laatste en juiste beslissing die je kunt nemen om je welzijn en gezondheid te beschermen.

Online hulp bij problemen in het huwelijk

Hulp van professionals

Bevrijd jezelf van de ongeluk van je huidige huwelijk. Krijg advies en een duidelijk beeld van je situatie.

Praat met een van onze adviseurs en vertel jouw verhaal. Uit jezelf en voel je gehoord. De sessies vinden online plaats, via de live chat van onze website.

Kom meer te weten over onze islamitische coaching en krijg de hulp die jij verdient.

Coaching bij huwelijksproblemen

Hulp van ervaren professionals

Je ongelukkig voelen in een huwelijk kan veel schade opleveren op je gezondheid. Het zorgt voor overmatig stress en een daling in welzijn.

Onze islamitische coaches helpen om van huwelijksproblemen af te komen door begeleiding en oplossingen te bieden.

Coaching krijgen

Abu Athari schrijft over basisprincipes binnen de Islam. Hij zet zijn kritische en goed onderzochte wijze in om de correcte kennis te verspreiden.

Heb je vragen over de Islam?

Zit je met vragen waar je graag een antwoord op wilt krijgen? Stel jouw algemene of specifieke vraag over de Islam. We staan voor je klaar en geven je binnen 48 uur antwoord.

Vraag stellen